Voor de talrijke kinderen, jongeren, leerkrachten en ouders onder jullie is de tijd aangebroken voor de welverdiende ‘Grote Vakantie’.
Een periode van onbezorgde rust, vrijheid, speelpleinen, festivalletjes, reizen en vertier.
Toen ikzelf nog school liep vond ik de Gentse Feesten alvast het échte startsignaal van deze vakantie.
Onze stad staat dan helemaal op zijn kop en er is van alles te beleven: Pierke-Pierlala in het Lakenmetershuis, unieke optredens, kuieren langs talrijke kraampjes, kinderanimatie, oude bekenden terugzien, enz.
Met recht en rede trekt dit evenement duizenden bezoekers en plaatst dit grootse volksfeest ons geliefde Gent wederom op de wereldkaart voor cultuurliefhebbers en feestneuzen uit alle windstreken.
Er is geen stad in de wereld die dit kan evenaren. Daar mogen we best wel een beetje fier op zijn.
De laatste jaren ga ik graag op ontdekkingstocht naar plekjes en evenementen die plaats vinden buiten de gekende massa-evenementen in de Kuip van Gent.
En het aanbod is echt enorm.
Wat dacht je van een bezoek aan het Vredeshuis, de sofagesprekken met bekende personaliteiten uit verschillende sectoren in de Lakenhallen met moderator Nico Burssens, een rondvaart in de Gentse Haven, de visit-rondleiding: ‘Van badstoven tot glazen straatje’, of ‘Un Petit déjeuner’ op het Gentse Montmartre?
Plannen en rondkuieren is mijn beproefd concept.
Plannen doe ik via de officiële Gentse Feestengids die te koop is bij elke dagbladhandelaar.
Kuieren doe ik ook graag met vrouw en vrienden.
Op ‘den bots’ ontdek je zaken die je anders nooit zou plannen.
Talloze instellingen zetten immers hun deuren (veelal gratis) open voor bezoekers.
Zo ontdekte ik enkele jaren geleden de School van Toen in Klein Raamhof 8.
Supernostalgische plek voor iedereen met een hart voor onderwijs!
De School van Toen is een bijzondere plek waar je de klasinrichting en verhalen kan herbeleven uit de tijd van je (overgroot)ouders. Must-see!
Onderwijs ligt me – ideologisch, professioneel en als aanstaande papa – nauw aan het hart.
De School van Toen laat de evolutie zien waarop we als maatschappij de leerplicht van onze kinderen vormgeven.
Ik volg het huidig onderwijs op de voet en het moet gezegd: de evolutie is spectaculair!
Van lei tot smartboard, van docent gericht tot student gericht, van papegaaiwerk en maatschappelijke inpassing naar creativiteit en talentontwikkeling.
Deze evolutie staat permanent ter discussie, maar het is me wel duidelijk dat onze leerkrachten respect verdienen.
Hoewel ik professioneel bezig ben met het hoger onderwijs aan de UGent ben ik ook blij dat ik als gemeenteraadslid kan bijdragen aan het Gentse stadsonderwijs.
Zo zorgde ik onlangs voor een nieuw zebrapad in de Van Monkhovenstraat met een grotere veiligheid voor overstekende ouders met kinderen.
Toegegeven… een evidentie voor velen onder jullie, maar er is schijnbaar een alert gemeenteraadslid nodig om die vanzelfsprekendheid en dagdagelijkse beslommeringen van wijkbewoners te bewerkstelligen en de nodige administratieve en procedurele bruggen te bouwen.
Wars van het functionele vind ik dit zebrapad ook een symbolisch gegeven. De stad Gent leidt haar kinderen op veilige wijze naar een mooie toekomst!
One thought on “Een veilige oversteek naar een mooie toekomst!”
Comments are closed.