Voetbal aan zet in Gent

Home / Blog / Voetbal aan zet in Gent

“Voetbal in de stad” is een sociaal actieplan gelanceerd door KAA Gent, het Gentse stadsbestuur, de vzw Gent stad in werking, het OCMW Gent en de Supportersfederatie van KAA Gent .
Ik ben enorm opgetogen met dit initiatief waarbij de club van mijn hart haar deuren letterlijk opent voor sociale initiatieven en zich hiermee maatschappelijk engageert.
Recent was ik trouwens aanwezig op de voorstelling van de nieuwe beleidsplannen in het Ottenstadion.
Het centrale idee is om rond het Gentse professionele voetbal een volwaardige community op te bouwen die geënt is op maatschappelijke projecten rond sport en bewegen, gezondheid, onderwijs, diversiteit en werk, fair play, veiligheid en sociale cohesie met bijzondere aandacht voor kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.
Dit nieuwe engagement krijgt ook een fantastische thuishaven, want hiervoor zal ook maximaal gebruikt gemaakt worden van het nieuwe voetbalstadion van KAA Gent.
Ik steun dit initiatief van harte dat al in andere Europese voetbalsteden zijn intrede heeft gedaan. Logisch dus dat ook Gent niet achterop kon blijven.
Meer informatie kan u vinden op de website: www.voetbalindestad.be .

Als het op goede doelen aankomt staan ook de Gentse provinciale ploegen zoals Standaard Muide ,waar mijn schoonbroer trainer is, op de eerste rij.
Op zaterdag 2 juni heb ik mijn steentje kunnen bijdragen aan hun slotactie ten voordele van de palliatieve zorgeenheid van het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn waar ik nog in Raad van Bestuur heb gezeteld.
Het werd een galamatch tussen de All Stars van KAA Gent (met o.a. Gunther Schepens) en de provinciale selectie.
De actie was een waar succes, met een schitterende opbrengst van € 15.000!
Nog maar eens een mooi voorbeeld van het maatschappelijk engagement dat het Gentse voetbal zo kenmerkt.
Ik wens trouwens via deze weg de organisatie en in het bijzonder Frank De Clerck van het AZ Jan Palfijn nog eens te feliciteren met hun geslaagde benefiet.

Als liefhebber van voetbal en als gemeenteraadslid vind ik dat het hoog tijd is om ook het vrouwenvoetbal de nodige aandacht en ondersteuning te verlenen.
Daarom heb ik recent op de gemeenteraad een vraag gesteld om polshoogte te nemen van de situatie rond de oprichting van de KAA Gent Ladies.

De Stad Gent is op mijn vraag nu bereid om op termijn samen met KAA Gent een Gentse vrouwenploeg in de BeNe-Liga  te lanceren.
Mijn tweede punt was de accommodatie en ook daar kan ik positief over zijn aangezien het Gentse stadsbestuur het nodige zal doen om de Gent Ladies een thuisbasis te bezorgen.
Het ziet er dus sterk naar uit dat weldra ook het professionele vrouwenvoetbal in Gent zal kunnen schitteren.

Tot slot vraag ik graag uw aandacht voor een benefietactie voor mijn goede  vriend, Ben De Bruyne.
We delen allebei onze grote passie voor KAA Gent en sport.
Ben werd al op jonge leeftijd geconfronteerd met een tumor in zijn ruggengraat waardoor zijn beide benen verlamd raakten.
De moeilijke periodes in zijn leven hebben zijn doorzettingsvermogen alleen maar aangewakkerd.
Deze gedrevenheid komt hem goed van pas bij het sporten.
Ben is immers gepassioneerd bezig met o.a. zwemmen, duiken, handbiken en rolstoelbasketbal, maar daarvoor heeft hij natuurlijk aangepast materiaal nodig.
Het doel van deze benefiet is zoveel mogelijk geld in te zamelen om Ben een nieuwe rolstoel te kunnen kopen en eveneens te voorzien in het onderhoud van die rolstoel de komende jaren.
Ik hoop jou dan ook van harte te mogen ontmoeten op 21 september in het Chess Café te Gent (Ottergemsesteenweg 802 – ZUID) waar ik uiteraard ook mijn steentje zal bijdragen voor het goede doel en mijn goede vriend Ben.
Meer informatie kan u vinden op de website: www.bieb.be of via facebook.