Hondenlosloopweide Edmond Helderweirdtstraat

Home / Blog / Hondenlosloopweide Edmond Helderweirdtstraat
Hondenlosloopweide Edmond Helderweirdtstraat

Eind vorig jaar werd op een infomoment georganiseerd door de Stad over de heraanleg van de E.Helderweirdtstraat te Oostakker geopperd dat er ook een hondenlosloopweide zou voorzien worden en daarover later nog zou gecommuniceerd worden.

De buurtbewoners en heel wat hondenbezitters melden mij dat het nu reeds geruime tijd muisstil is gebleven omtrent deze plannen voor aanleg van een hondenlosloopweide en vragen zich dan ook af of deze er nog zal komen.

Concreet wens ik U dan ook te vragen of deze hondenlosloopweide in de EHelderweirdtstraat er effectief zal komen en of er reeds een concrete timing is voor de aanleg.

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Antwoord:

In antwoord op uw vraag of de hondenlosloopweide in de E. Helderweirdstraat er effectief zal komen en of er al een concrete timing is voor de aanleg kan ik u het volgende melden.

De zone waarop de hondenlosloopweide is ingetekend, blijkt niet van de Stad Gent te zijn maar eigendom van een verkavelaar. Op dit moment is het nog onduidelijk of die de grond, nodig voor de aanleg van een losloopweide, zal overdragen of niet. De onderhandelingen hiervoor lopen op dit moment.

Een concrete timing is dus afhankelijk van de uitkomst van deze onderhandelingen.

Tine Heyse
Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid