Verkeershinder Vlaanderenstraat

Home / Blog / Verkeershinder Vlaanderenstraat

De automobilisten en het openbaar vervoer die de laatste weken Gent willen binnen rijden via De Zuid staan van ‘s morgensvroeg in een lange file als gevolg van werken door Luminus in de Vlaanderenstraat.     De eerste put in de Vlaanderenstraat is sinds kort gedicht en binnenkort zou het verkeer er zonder enige hinder terug kunnen passeren. Volgens Luminus verloopt alles volgens schema terwijl deze werken tergend traag vooruit gaan en niemand kan begrijpen dat deze zolang moeten aanslepen.

Concreet wens ik u dan ook te vragen hoe het kan dat deze werken zo lang konden aanslepen en of de Stad Gent er in de toekomst niet bij de uitvoerder van de werken kan op aandringen om dergelijke werken sneller te laten plaatsvinden gezien de impact op het verkeer? Is het echt niet mogelijk om hiervoor twee ploegen dagelijks in te zetten en te overwegen om ook ‘s nachts verder te werken ten einde de overlast te beperken?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Antwoord:

Door een lek aan de toevoerleiding is er schade ontstaan aan de hoofdleiding en diende ook de isolatie van deze leidingen volledig vernieuwd. Dit was in eerste instantie de grote onbekende bij de vaststelling van het lek en de uitvoering van de herstelling.

Men is zich volledig bewust van de hinder die deze werken veroorzaakt hebben en de diensten en ons kabinet zijn steeds op de hoogte gehouden door de projectleider van EDF-luminus (eigenaar beheerder van deze leiding).

Uiteraard is ook hier door de Stad Gent aangedrongen op de meest snelle uitvoering en was ook EDF-luminus het nodige aantal personeelsleden ingezet om deze doelstelling te behalen. Ook EDF-luminus is zich bewust van de verkeershinder en de impact van hun werken.

Ik kan ook bevestigen dat volgens de updates die men kreeg aangaande de vordering van de werken dat er op bepaalde dagen hier ook ’s nachts gewerkt is (op het moment dat de tram niet rijdt) om ook de doortrekking onder de sporen uit te voeren.

De vraag of de werken niet sneller konden, zal worden overgemaakt aan de projectingenieur van EDF, maar het is wel duidelijk dat ze alles gedaan hebben om de situatie zo snel als mogelijk op te lossen.

Martine De Regge
Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit