Toegangsbadges kindercrèches

Home / Blog / Toegangsbadges kindercrèches

In het antwoord op een vraag van collega Cengiz in de commissie onderwijs van oktober gaf u aan dat bij de invoering van een badgesysteem in crèches de ouders slechts één badge zouden krijgen per kind, die men dan kan doorgeven.

Alleen wie een badge heeft kan nog binnen in de kindercrèche om zijn kinderen op te halen en ik mocht heel wat verontrustende reacties ontvangen van bezorgde en werkende ouders die een badge per gezin ontoereikend vinden om het brengen of ophalen van hun kinderen te organiseren. Wat moeten ouders immers doen als de vader s’morgens de kinderen brengt en de moeder s’avonds de kinderen gaat ophalen. Wat moeten ouders doen als de grootouders eens inspringen om hun kleinkind op te halen?

Concreet wens ik de schepen dan ook te vragen of hij bereid is voor de invoering van het nieuwe badgesysteem nu reeds rekening te willen houden met de verzuchtingen van heel wat bezorgde ouders en de mogelijkheid te voorzien om extra badges te voorzien voor ouders die hier nood aan hebben en dit kunnen aantonen?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

 

Antwoord:

Er zullen inderdaad 2 badges voorzien worden. Dit punt is vorige keer ter sprake gekomen n.a.v. de veiligheidsmaatregel. Ik heb onmiddellijk opdracht gegeven om per kind 2 badges te voorzien tegen een vergoeding. Dit reglement werd al in de gemeenteraad goedgekeurd.

Dit is een mooi voorbeeld van administratieve vereenvoudiging. Door het invoeren van deze badges kan dit gekoppeld worden aan een computersysteem waarbij de registratie van de aanwezigheid van de kindjes gebeurt. Dit wordt ook gekoppeld aan de facturatie. Het personeel krijgt ook een badge. Daar wordt ook een tijdsregistratiesysteem aan gekoppeld.

Rudy Coddens
Schepen van Onderwijs en Opvoeding

 

Carl De Decker: Is er standaard 1 of 2 badges per ouder?

Schepen Coddens: Mensen die 2 badges willen zullen 2 badges kunnen krijgen.

One thought on “Toegangsbadges kindercrèches

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.