Lambretta

Home / Blog / Lambretta

De Lambretta werd gemaakt tussen de jaren ‘50 en ‘70 en hield lange tijd gelijke tred met de meer bekende Vespa.
Uiteindelijk werd de fabriek gesloten.
Heden ten dage zijn deze scooters dan ook echte verzamelobjecten en moet men voor reserveonderdelen een ware zoektocht ondernemen in binnen-en buitenland.

Als peter van dit unieke gebeuren heb ik er alles aan gedaan om dit voortreffelijk initiatief in goede banen te leiden en te zorgen voor een geslaagde doortocht in onze unieke binnenstad.
Met veel plezier droeg ik mijn steentje bij tot de perfecte organisatie van deze sensationele scootermeeting die mij de mogelijkheid bood om onze prachtige stad op een originele manier te promoten aan onze internationale  gasten die unisono bevestigden dat ze zeker met veel plezier terugkomen naar Gent.

Dat Gent een weergalloze bestemming is, weet intussen elke Gentenaar.
De Gentenaars zijn dan ook, in eigen stad of elders, de beste ambassadeurs voor hun stad.
Die rol wil ik alvast met hart en ziel opnemen.
Stilaan blijkt ook de rest van de wereld steeds meer overtuigd te geraken van het toeristisch potentieel van Gent (cfr. de recente aanbevelingen van de alomgekende ‘Lonely Planet’ reisgids).


Ook economisch neemt toerisme een steeds grotere plaats in, zowel wat omzet, toegevoegde waarde als werkgelegenheid betreft.
De Stad heeft uiteraard een sturende en coördinerende rol in het toeristisch beleid, maar ook de toeristische sector zelf neemt tal van initiatieven.
De Gentse Feesten zijn uiteraard het grootste en meest bekende evenement, maar ook festivals als OdeGand, het Lichtfestival en Gent Smaakt!  – waarbij ik ook de organisatoren Wim&Sandra  Schiettekatte ten volle ondersteunde om er een schitterende tweede editie van te maken –  trekken duizenden bezoekers en verdienen navolging om onze stad verder te laten groeien als toeristische trekpleister.

Maar Gent mag geen Bokrijk  worden. 
Gent is een Stad om te leven, om te werken, om te wonen en om in lief te hebben.
Het streven naar een ideale mix blijft mijn prioriteit.
De Kuip van Gent is uitermate aantrekkelijk geworden.
Laten we dit nu ook in de randgemeenten bewerkstelligen.

Ciao!