Carl vraagt streng optreden tegen fietsers in winkelstraten

Home / Gemeenteraad / Tussenkomsten / Carl vraagt streng optreden tegen fietsers in winkelstraten
Carl vraagt streng optreden tegen fietsers in winkelstraten

Het was gemeenteraadslid Carl De Decker al een tijdje opgevallen: in de Gentse binnenstad wordt jammer genoeg nog vaak door fietsers gefietst op de uren dat dit verboden is. Enkele middenstanders in de Mageleinstraat en de Koestraat deden de melding dat er hierdoor al verschillende ongelukken gebeurden op drukke momenten overdag. In het vragenuurtje van januari vroeg hij om een strengere aanpak.

“Bij een bezoek aan de fietsstad Utrecht viel mijn oog op de opvallende signalisatie die fietsers er op wijzen dat als de winkels open zijn, de fietsers moeten lopen met de fiets aan de hand”, klinkt het bij Carl.

Hij stelde schepen van mobiliteit Watteeuw de vraag om ook dergelijk opvallend bord in onze binnenstad te plaatsen. Op die manier kan nog meer aandacht gevestigd worden op de regel. Als fietsers zich te voet verplaatsen tijdens de winkeluren kan de verkeersveiligheid van iedereen nog beter gegarandeerd worden.

Het gevraagde extra bord komt er helaas niet. De schepen bevestigde wel dat er nog teveel fietsers het verbod negeren. Er komen daarom meer controles en bij overtredingen zullen boetes uitgeschreven worden.