Werken Noordhoutstraat Baarle-Drongen

Home / Blog / Werken Noordhoutstraat Baarle-Drongen

Het einde van de maand september nadert met rasse schreden en op mijn eerdere schriftelijke vraag en vraag in het vragenuurtje van juni m.b.t. de werkzaamheden in de Noordhoutstraat te Baarle heeft U geantwoord dat de werken realistisch gezien tegen half augustus gefinaliseerd zouden zijn.

Jammer genoeg stel ik met de buurtbewoners vast dat de straat nog steeds niet defintief afgewerkt is. Bovendien is de breedte van de opritten op sommige plaatsen beperkt tot 3 meter, wat problemen geeft daar waar de breedte van de opritten op privé-domein 5 meter of breder is. Daarnaast gaan door de aanleg van de grachten ook parkeerplaatsen verloren wat tot gevaarlijke verkeerssituaties zal leiden aangezien de auto’s nu op straat parkeren.

Bij punt 97 van het 100-puntenplan van de stad wordt de Noordhoutstraat te Baarle vermeld als een prioriteit en voorbeeld maar zoals hierboven aangetoond kan er jammer genoeg niet gesproken worden van een versnelde uitvoering ter zake. U zal begrijpen dat ik dit met de buurtbewoners een vervelende situatie vind.

Vandaar dat ik u volgende vragen wil stellen:

  • Op welke termijn zullen de hoger vermelde problemen en resterende werken aangepakt worden?
  • Is de breedte van 3 meter voor opritten nu een algemene regel in Gent?
  • De problemen in de Noordhoutstraat zijn reeds enkele maanden gekend. Is er al een evaluatie gemaakt of indien dit niet het geval zou zijn, zal al er een evaluatie plaatsvinden om lessen uit te trekken naar de toekomst toe in gelijkaardige situaties?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.