Parkeerplaatsen Korte Meer

Home / Blog / Parkeerplaatsen Korte Meer

In de Universiteitsstraat verdwenen recent heel wat parkeerplaatsen en in het bijzonder de voorbehouden plaatsen voor bewoners. Bovendien zouden na de werken de parkeerplaatsen aan de ene kant van de straat niet behouden blijven en zouden nog slechts enkele bewonersplaatsen opnieuw ingericht worden vooraan in de straat.

In de onmiddellijke omgeving, met name in de Jodenstraat, Volderstraat, Henegouwenstraat en Gouvernementstraat zorgden heel wat werven recent voor het verlies van talrijke parkeerplaatsen voor buurtbewoners. Terwijl op dagen waarop in principe alle parkeerplaatsen in de buurt beschikbaar zouden zijn al nauwelijks plaats is voor buurtbewoners is het momenteel een echt huzarenstukje geworden om nog een parkeerplaats te vinden en dit zeker ‘s avonds.

Is de schepen bereid om hiervoor een oplossing te zoeken en bijvoorbeeld na te gaan of de ruimte in de Korte Meer ter hoogte van de winkel AVA kan ingericht worden als bewonersplaatsen?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

 

Antwoord:

Het is niet aangewezen om de laad- en loszone volledig te schrappen. Deze wordt ook gebruikt door andere winkels uit Veldstraat. Deze strook kan dus niet worden omgevormd tot bewonersparkeren. Men kan geen 2 parkeerregimes op 1 locatie invoeren. Wel kan men een laad- en loszone organiseren tot 13u00. Na 13u kan men betalend parkeren invoeren. Bezoekers kunnen daar dan parkeren, weliswaar voor beperkte tijd en hoger tarief. Het is goedkoper parkeren in de parking. Bewoners met bewonerskaart kunnen er dan wel staan. Dit zou een mogelijke oplossing zijn. Verder zal ook nog worden onderzocht om in de Universiteitstraat extra parkeerplaatsen te voorzien.

Karin Temmerman
Schepen van Stadsontwikkeling, Mobiliteit en Wonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.