Jeugdhuis Chaos Zwijnaarde

Home / Blog / Jeugdhuis Chaos Zwijnaarde

Ik heb vernomen dat het jeugdhuis Chaos in Zwijnaarde naarstig opzoek is naar opvolging voor de huidige generatie jongeren die hun jeugdhuis runt.

Mijn concrete vraag is dan ook: Wat kan u als schepen van jeugd ondernemen om jeugdhuis Chaos te ondersteunen bij hun zoektocht naar opvolging?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

 

Antwoord:

Inderdaad, het Jeugdhuis is mij zeker niet onbekend. Integendeel, ik ben er al vaak langs geweest tijdens mijn tour de route en keer op keer heb ik gezien dat daar heel wat enthousiaste jongeren aanwezig zijn. Ook is er met het Jeugdhuis Chaos een heel mooie accommodatie en heel wat potentieel aanwezig.

Wat gaan wij doen? Samen met de Jeugddienst en de vzw Formaat, een vzw die de jeugdhuizen inhoudelijk ondersteunt, waar wij jaarlijks ook een convenant mee afsluiten, gaan we nu effectief op zoek naar jongeren, jonge mensen die de werking van het jeugdhuis willen gaan voortzetten, zodat de jeugd in Zwijnaarde ook nog in de toekomst daar nog in het mooie jeugdhuis terecht kan.

Ik ga op zeer korte termijn alle partijen bijeenbrengen om nieuwe jongeren te vinden die deze oudere generatie inderdaad kan opvolgen. Want die wenst nu te stoppen. Het is zaak om inderdaad nieuwe jonge mensen te vinden om het jeugdhuis te gaan runnen. Het is absoluut een zeer waardevol jeugdhuis en we gaan alles op alles zetten om de toekomst van het jeugdhuis in Zwijnaarde te bewaren.

We hebben al veel reacties binnengekregen, ook gelet op de persartikelen die er zijn verschenen, maar dus zeer binnenkort zitten we samen met alle betrokken partijen om op zoek te gaan via diverse kanalen naar jongeren om de toekomst in Zwijnaarde te verzekeren en om het mooie jeugdhuis een toekomst verder te bieden.

Mathias De Clercq
Schepen van Economie, Jeugd en Middenstand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.