Gent gaat voluit voor verdraagzaamheid

Home / Blog / Gent gaat voluit voor verdraagzaamheid

Een van de kernwaarden van het liberalisme is verdraagzaamheid en openheid tegenover iedereen. Van welke stand, kleur of geaardheid men ook is. Ik wil dat iedereen in onze kleurrijke en diverse stad zichzelf kan zijn! Discriminatie, pesten op het werk of op school is dan ook totaal uit den boze.

De Stad Gent heeft steeds een voortrekkersrol gespeeld in de strijd tegen de discriminatie in het algemeen en die van holebi’s in het bijzonder. Reeds in 2004 werkte onze stad een holebibeleidsplan uit wat toen een primeur was. Er werd toen ook een stedelijk meldpunt discriminatie in het leven geroepen, waar alle klachten worden opgevolgd over alle mogelijke vormen van discriminatie (www.gent.be/meldpuntdiscriminatie).

Ik sta achter een beleid dat iedere dag opnieuw werkt aan een tolerante samenleving, waar niemand nog opkijkt van iemands geaardheid en waar pesten wordt veroordeeld. Recent stellen we echter jammer genoeg een toenemend geweld vast tegen holebi’s in onze samenleving. Ook in Gent. Zo werden vorig jaar nog de ruiten ingegooid van de Casa Rosa. Dit kunnen en mogen we in onze samenleving niet tolereren. Onlangs werd er daarom een petitie opgestart met als doel het geweld tegen holebi’s op de politieke agenda te plaatsen  en in ons land te veroordelen. Uiteraard ondertekende ik die reeds, samen met vele liberalen. U ook? (stopgaybashing.wordpress.com)

In de gemeenteraad stelde ik dan ook een vraag (lees hier mijn tussenkomst) om te vernemen hoeveel klachten de Gentse politie heeft geregistreerd in verband met geweld tegen holebi’s in onze samenleving en of deze cijfers een duidelijk beeld geven van het reële fenomeen, aangezien de aangiftebereidheid eerder laag ligt. Verder benadrukte ik de noodzaak van een sensibiliseringsactie op het niveau van het stedelijk onderwijs om de holebi-themathiek te erkennen en de vooroordelen tegen te gaan.

Tenslotte pleitte ik ook voor duidelijke afspraken met de parketten om een absolute prioriteit te  maken van het effectief vervolgen en bestraffen van het geweld tegen holebi’s. Samen met U wil ik werk maken van een Gent in al zijn diversiteit, waar elkeen zich goed voelt!


 

 

One thought on “Gent gaat voluit voor verdraagzaamheid

Comments are closed.