Jong VLD Gent tevreden over lijstvorming Gemeente- en Provincieraadsverkiezingen

Home / Blog / Jong VLD Gent tevreden over lijstvorming Gemeente- en Provincieraadsverkiezingen

Jong VLD Gent wenst zijn tevredenheid uit te drukken over de lijst waarmee de VLD Gent naar de kiezer trekt voor de gemeente -en provincieraads-verkiezingen op 8 oktober 2006.

De jarenlange gedreven inzet van een enthousiast team Gentse jongliberalen die een vernieuwend en progressief élan aan onze partij wensen te geven vindt zijn waardering in de prominente plaatsen die aan onze jongeren werden toebedeeld op de verkiezingslijsten.

Zo vinden we de voorzitter Carl De Decker terug op plaats 8 en ondervoorzitter Isaline Van De Velde op plaats 11.

Carl is een 32 jarige jurist die jarenlang kabinetsmedewerker was van Minister-president Patrick Dewael en huidig kabinetsdirecteur is van Regeringscommissaris Yannick De Clercq. De jongerenvoorzitter is tevens voorzitter van de VLD afdeling Sint-Denijs-Westrem & Afsnee.

Isaline is een 29 jarige voormalig kabinetsmedewerkster van Premier Guy Verhofstadt en Schepen Chantal Claeys en momenteel werkzaam op het kabinet van Schepen Christophe Peeters.

Op plaats 3 vinden we verder huidig Schepen en bestuurslid Christophe Peeters terug én op plaats 5 onze Politieke Commissaris Mathias De Clercq die recent als voormalig voorzitter van het LVSV Gent ons team kwam versterken. Hét bewijs dat onze partij een kans wil geven aan een nieuwe generatie liberalen die het vertrouwen willen bekomen van de Gentse kiezer om het liberale project in onze stad verder uit te bouwen.

In totaal zijn er 7 Jong VLD’ers terug te vinden bij de eerste 15 en bij de lijstduwers vinden we op plaats 48 voormalig jongerenvoorzitter en huidig Senator Stefaan Noreilde.

Op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen vinden we op plaats 3 Yoeri Note terug die als voormalig voorzitter van Jong VLD Gent zijn kans zal gaan om ook op dat beleidsniveau nieuwe en verjongende liberale ideeën door te drukken.

Jong VLD Gent heeft de aflopen jaren meermaals van zich laten horen en gedurfde inhoudelijke standpunten ingenomen. Tot onze voldoening stellen we vast dat heel wat van onze standpunten nu opgenomen worden in het verkiezingsprogramma van de VLD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006. Zo zijn wij resoluut blijven pleiten voor de aanleg van een ondergrondse Belfortparking met daarboven een attractief en gezellig plein. Onze actie omtrent sluikstorten waarbij wij een lans braken voor de invoering van een gemeentelijke administratieve geldboete tegen sluikstorters én een consequente toepassing van het principe “de vervuiler betaalt” vond ook de nodige weerklank binnen en buiten onze partij. Ook in het doossier van het Muziekforum lieten we een ander geluid horen door geen voorstander te zijn van de bouw van deze cultuurtempel aangezien de aan te wenden overheidsmiddelen niet in verhouding stonden tot de nood aan dergelijk megalomaan project in Gent. Tenslotte was Jong VLD Gent één van de eersten om de desolate toestand van de Boekentoren aan te klagen en in de bres te springen voor de redding van de 4 de Gentse toren.

Jong VLD Gent zal nu met een sterke campagne naar de kiezer trekken en nog vaak van zich laten horen in de aanloop naar de verkiezingen van 8 oktober teneinde van zoveel mogelijk Gentse burgers het vertrouwen te krijgen om bestuursverantwoordelijkheid op te nemen.

Persbericht Jong VLD Gent