KAA Gent Ladies

Home / Blog / KAA Gent Ladies

Recent werden de plannen bekend gemaakt om een BeNe-liga voor vrouwenvoetbal op te richten en met vele supporters en sympathisanten van het lokale vrouwenvoetbal ben ik de mening toegedaan dat onze Stad ook een ploeg verdient op het hoogste niveau. We mogen dan ook deze unieke kans niet laten schieten en met een Gentse vrouwenploeg klaar staan bij de start van deze BeNe-liga.     Het lijkt dan ook evident om in navolging van onze succesvolle mannelijke ploeg in eerste klasse een vrouwenploeg op te richten onder de vleugels van KAA Gent zoals reeds het geval is bij vele andere eersteklassers.

Is de stad Gent bereid om samen met KAA Gent zijn schouders te zetten onder de oprichting van een Gentse vrouwenploeg die kan deelnemen aan de BeNe-liga? Kan de Stad een geschikte accommodatie voorzien om op het hoogste niveau en in ideale omstandigheden het Gentse vrouwenvoetbal te promoten?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Antwoord:

Uiteraard zou de stad Gent graag een Gentse vrouwenvoetbalploeg op het hoogste niveau zien meedraaien.

Ook KAA Gent heeft al laten weten het idee genegen te zijn en is bereid om reeds volgend seizoen een vrouwenploeg onder haar naam te laten spelen. Verdere integratie binnen KAA Gent behoort op termijn ook tot de mogelijkheden. De kans is echter klein dat er volgend jaar al een Gentse damesploeg in de nieuw opgerichte BeNe-liga zal spelen. Er speelde het voorbije jaar geen Gentse ploeg in eerste klasse. Door met een nieuwe ploeg direct in de BeNe-liga aan te treden zou men enkele stappen overslaan. Toch hopen we dit op relatief korte termijn gerealiseerd te zien.

Daarbovenop moet het initiatief tot het oprichten van dergelijke ploeg van een van de betrokken clubs komen. Zodra dat het geval is zal de stad Gent de vrouwenploeg – zoals we met elke Gentse sportclub doen – natuurlijk maximaal steunen.

Qua infrastructuur zou de vrouwenploeg gebruik kunnen maken van de uitgebreide bestaande Gentse voetbalinfrastructuur, bv. die van de Blaarmeersen. Pas na de uitbreiding van het jeugd- en oefencomplex van KAA Gent aan de Warmoezeniersweg, waar de stad Gent momenteel mee bezig is, zou de vrouwenploeg daar terecht kunnen. Ook de ingebruikname van het Arteveldestadion zal mogelijkheden creëren om een vrouwenvoetbalploeg op hoog niveau te laten meedraaien.

Christophe Peeters
Schepen van Financiën, Facility Management, Sport en Haven