Bushalte Eikstraat, Oostakker

Home / Blog / Bushalte Eikstraat, Oostakker

Het nieuwe voetbalstadion van Racing Gent-Zeehaven te Oostakker wordt binnenkort officieel ingehuldigd. Een verhuis en afscheid van de oude thuishaven gaat begrijpelijkerwijze gepaard met enige emotie maar heel wat fervente supporters klagen dat er geen optimale busverbinding zou bestaan tussen Gentbrugge en Oostakker en vooral dat de dichtsbijzijnde bushalte te ver zou liggen van het nieuwe stadion wat het voor heel wat oudere supporters niet evident zou maken om alsnog hun favoriete ploeg te gaan aanmoedigen in het nieuwe complex aan de Eikstraat te Oostakker.

Deze problematiek geldt trouwens niet alleen voor de supporters, maar ook voor heel wat jongere spelertjes die met de bus komen.

Is de Schepen dan ook bereid om er bij de Lijn op aan te dringen om een bushalte te willen voorzien aan het nieuwe stadion in de Eikstraat te Oostakker?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

 

Antwoord:

Dit is reeds gebeurd, dus we hebben gevraagd aan De Lijn of daar een halte mogelijk is. Nu moet ik er meteen wel bijzeggen dat het niet zo evident is omdat het niet op een busroute ligt. Zij zullen even moeten nagaan of er mogelijkheid is om een route te verleggen om daar een bushalte te installeren, maar ik zal u zeker op de hoogte houden van het antwoord dat De Lijn ons zal geven.

Karin Temmerman
Schepen van Stadsontwikkeling, Mobiliteit en Wonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.