De jaarwissel, een gemiste kans voor de bruisende stad

Home / Blog / De jaarwissel, een gemiste kans voor de bruisende stad

Gent, bruisende stad, al was daar niet veel van te merken op oudejaarsavond. Jong VLD Gent betreurt het dan ook dat in een grootstad als Gent tot nu toe nog geen enkel initiatief genomen werd om van de jaarwisseling een feest te maken. Op oudejaarsavond was er heel wat volk in de binnenstad, maar de echte eindejaarssfeer ontbrak.

Dat schepen van Feesten Lieven Decaluwe niet over één nacht ijs wil gaan begrijpen we, maar dat hij in een jaar als schepen niet de tijd heeft gehad om iets uit te werken verbaast ons toch enigzins. We zijn dan ook verheugd dat er plannen zijn om volgend jaar wel een evenement te laten plaatsvinden rond de jaarwisseling. Vreemd daarbij is wel dat vuurwerk in de binnenstad, om verschillende redenen, niet echt een optie lijkt te zijn, nochtans zijn we ervan overtuigd dat het organiseren van een vuurwerk er vele particulieren van zal weerhouden zelf het initiatief te nemen en we tal van gevaarlijke situaties kunnen vermijden.

Een vuurwerk naar aanleiding van ‘Ode Gand’ kan wel, op oudejaarsavond niet omdat de Sint-Michielshelling dan het knooppunt voor de nachtbussen van De Lijn is. Jong VLD Gent stelt voor om dat knooppunt te verplaatsen naar het Zuid, centraal gelegen tussen centrum en Overpoort. Zodat een waar eindejaarsevenement, mét aftelmoment én vuurwerk, in de Gentse binnenstad zou kunnen plaatsvinden.

Jong VLD Gent pleit er tevens voor om de kerstmarkt op het Sint-Baafsplein langer te laten lopen. Nu loopt de jaarlijks kerstmarkt slechts tot 24 december. Eens de kerstvakantie goed en wel op weg is eindigt de kerstmarkt en dat is een gemiste kans, voor de bezoeker en de standhouders op de kerstmarkt.

Steven Heyse
Stephanie D’hose

Persbericht Jong VLD Gent