Shop&Go plaatsten bij heraanleg Lourdesstraat

Home / Blog / Shop&Go plaatsten bij heraanleg Lourdesstraat
Shop&Go plaatsten bij heraanleg Lourdesstraat

De Lourdesstraat in Oostakker is de bloeiende handelsstraat in de Lourdeswijk en bij de heraanleg van de straat zouden parkeerplaatsen sneuvelen in de buurt van de handelszaken in het tweede deel van de straat.

Om dit verlies enigszins te compenseren durf ik de suggestie te doen om na te gaan of het niet mogelijk is om enkele shop&go parkeerplaatsen te willen voorzien in dit deel van de straat zodat deze plaatsten voorbehouden blijven voor de talrijke bezoekers van de handelszaken.

Bijkomend zou ik u willen vragen of het mogelijk is om tijdens de ingrijpende werken een absolute bereikbaarheid van de handelszaken te garanderen zodat deze zo weinig mogelijk hinder ondervinden.

Carl De Decker
Gemeenteraadslid

Antwoord:

Het ontwerp voor de Lourdesstraat is reeds enige tijd geleden goedgekeurd door het college, momenteel gebeuren de verwervingen door het departement FM. Het Mobiliteitsbedrijf zal onderzoeken wat er mogelijk is rond parkeren aan de handelszaken in de Lourdesstraat na de heraanleg, dat spreekt voor zich. We denken in eerste instantie aan een blauwe zone, maar uw suggestie gaan we zeker onderzoeken.

Verder kan ik u ook garanderen dat de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen er tijdens de werken alles zal aan doen om een goede bereikbaarheid van de handelszaken te garanderen.

Hetzelfde geldt voor alle bewoners en bezoekers van de Lourdesstraat.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken